Restauracja pełna smaków pomysłem na firmę
Czytaj także
Podawane dania są gotowe do spożycia, ale goście zachęcani są do dodawania do nich jednego, lub więcej z 20 olejków smakowych, które Geschmackslabor ma w swojej ofercie. Wszystkie z nich stworzone są na bazie oliwy z oliwek, która wzbogacona została przez całą gamę smaków od kawy Arabica, aż po rozmaryn, papaję lub kokos.

Restauracja umieściła w karcie adnotację, które dania najlepiej pasują do poszczególnych olejków, ale najważniejsze jest to, że klienci mogą eksperymentować i stworzyć swoją własną wymarzoną kompozycję.
Każdy klient ma też możliwość wypróbowania olejków z chlebem, zanim wybierze te odpowiednie. Olejki można kupić też oddzielnie w cenie od 4.90 do 5.50 euro za 100 ml.

Dodawanie olejków smakowych do gotowych dań nie musi przemawiać do wszystkich klientów, ale jest to nowy ciekawy pomysł na wprowadzenie do restauracji elementu DIY, czyli „zrób to sam”.

Jest to również ciekawa alternatywa dla zwykłych sosów, ketchupu i innych popularnych dodatków. Z pewnością zaciekawi ona młodych, chętnych wrażeń i otwartych ludzi. Jeżeli działacie w gastronomii, lub planujecie otwarcie własnej restauracji polskie „Laboratorium smaku” może okazać się strzałem w 10- kę. Choć przydałby się know-how na sam poczatek. Warto nawiązać współpracę z firmą i otworzyć coś w naszym kraju.

Adres internetowy:
www.geschmackslabor.com

Chcesz wiedzieć więcej?
Kliknij tu i skontaktuj się z nami. Pomożemy Ci uruchomić Twoją firmę.
Nie zwlekaj. To łatwe.

20080918185552_rest4.jpg 20080918185600_rest2.jpg