Restauracja pełna smaków pomysłem na firmę

Podawane dania są gotowe
do spożycia, ale goście zachęcani są do dodawania do nich jednego, lub
więcej z 20 olejków smakowych, które Geschmackslabor ma w swojej
ofercie. Wszystkie z nich stworzone są na bazie oliwy z oliwek, która
wzbogacona została przez całą gamę smaków od kawy Arabica, aż po
rozmaryn, papaję lub kokos.

Restauracja
umieściła w karcie adnotację, które dania najlepiej pasują do
poszczególnych olejków, ale najważniejsze jest to, że klienci mogą
eksperymentować i stworzyć swoją własną wymarzoną kompozycję.

Każdy
klient ma też możliwość wypróbowania olejków z chlebem, zanim wybierze
te odpowiednie. Olejki można kupić też oddzielnie w cenie od 4.90 do
5.50 euro za 100 ml.

Dodawanie
olejków smakowych do gotowych dań nie musi przemawiać do wszystkich
klientów, ale jest to nowy ciekawy pomysł na wprowadzenie do
restauracji elementu DIY, czyli „zrób to sam”.

Jest
to również ciekawa alternatywa dla zwykłych sosów, ketchupu i innych
popularnych dodatków. Z pewnością zaciekawi ona młodych, chętnych
wrażeń i otwartych ludzi. Jeżeli działacie w gastronomii, lub
planujecie otwarcie własnej restauracji polskie „Laboratorium smaku”
może okazać się strzałem w 10- kę. Choć przydałby się know-how na sam
poczatek. Warto nawiązać współpracę z firmą i otworzyć coś w naszym
kraju.

Adres internetowy:
www.geschmackslabor.com

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top