Mobilny piec opalany drewnem – pomysł na dochodową pizzerię bez ograniczeń lokalowych

Na rynku pojawiają się coraz to nowe rozwiązania przyczep, dzięki którym możemy zaoferować klientom
różnorodne i smaczne dania. Wśród tegorocznych nowości dla branży gastronomicznej znalazł się
innowacyjny mobilny piec opalany drewnem. Mimo krótkiej obecności na rynku zdążył już obsłużyć jedne z
większych imprez w Polsce takich np. jak Google Summer Party.  

Mobilny piec opalany drewnem

Pomysł na biznes i sposób na założenie dochodowej mobilnej pizzerii

Mobilna restauracja z tradycyjnie wypiekaną pizzą to gotowy koncept gastronomiczny proponowany przez markę Local
Pizza. Przedsiębiorcy, którzy zdecydują się na współpracę z firmą, po zakupie mobilnego pieca
opalanego drewnem otrzymają kompleksową pomoc w uruchomieniu swojego biznesu. Właściciele konceptu podkreślają, że
proponowana przez nich oferta nie opiera się na modelu franczyzy. Każdy klient zupełnie bezpłatnie otrzyma od firmy
m.in. gotową, sprawdzoną dokumentację do sanepidu stworzoną na potrzeby pierwszej mobilnej pizzerii.

Dzięki temu, że firma nie skupia się tylko na produkcji i sprzedaży swojego produktu, ale na gotowym koncepcie
biznesowym, trafia w oczekiwania wszystkich tych, którzy szukają sprawdzonego i dochodowego pomysłu na
mobilną działalność. 

„Jako producent mobilnego pieca, możemy pozwolić sobie na zapewnienie naszym partnerom wartości dodanej w
postaci kompleksowej obsługi, za którą nie pobieramy żadnych opłat ”– mówi Adam Szarwiło
krajowy kierownik rozwoju marki Local Pizza. 

Fot. 1 Kompletne stanowisko mobilnej restauracji 

Oferta na mobilną pizzerię idealnie wstrzeliła się w dochodową niszę, dając przedsiębiorcom alternatywę dla food
trucków z kawą, burgerami, czy zapiekankami. Nie byłoby to jednak możliwe bez odpowiedniej przyczepy
specjalnie przystosowanej do wypieku pizzy. Warto zaznaczyć, że przyczepa z wbudowanym na stałe pełnowymiarowym
szamotowym piecem posiada homologację i jest zbudowana z najlepszych komponentów. „Chcieliśmy stworzyć
solidne, trwałe i przede wszystkim bezpieczne rozwiązanie, które przez wiele lat posłuży naszym klientom i
pozwoli im odnieść sukces w biznesie” – mówi Adam Szarwiło z Local Pizza.

Gastronomia bez ograniczeń lokalizacyjnych 

Prowadzenie mobilnej restauracji ma wiele atutów, a najważniejszymi z nich jest możliwość zmiany lokalizacji
oraz obsługi różnego rodzaju imprez (imprezy plenerowe, dożynki, koncerty, wesela, rocznice). 

Fot. 2 Mobilna pizzeria – Google Summer Party, Wrocław

Kurorty turystyczne – zarówno nad morzem, nad jeziorem, jak i w górach to także miejsca, w
których z powodzeniem możemy uruchomić mobilny punkt gastronomiczny z pizzą z pieca opalanego drewnem.

„Z rozmów prowadzonych z partnerami wynika, że nastawiają się oni głównie na obsługę imprez
weekendowych, pikników i innego rodzaju eventów. Kontrahentom udostępniamy kontakty do firm
zajmujących się imprezami masowymi, jak targi z dobrą żywnością czy imprezy miejskie. Zgłaszają się do nas
również osoby mające działki w dogodnych lokalizacjach, bo mobilna gastronomia jest świetnym pomysłem na
dodatkowe wykorzystanie niewielkiej posesji”– podpowiada Adam Szarwiło z Local Pizza.

Mobilny piec to także produkt, dzięki któremu każda stacjonarna pizzeria, czy restauracja może poszerzyć swoją
dotychczasową ofertę,  zwiększając szybko zyski.

„Mobilny piec do pizzy okazał się dla naszego stacjonarnego lokalu strzałem w dziesiątkę. Dzięki uczestnictwie
w imprezach wyjazdowych  zwiększyliśmy miesięczny dochód firmy, a co najważniejsze wypromowaliśmy naszą
pizzerię w różnych częściach miasta. Teraz docierają do naszego stacjonarnego lokalu osoby, które
skorzystały z naszej oferty np. na Targu Śniadaniowym” – mówi właściciel jednej z krakowskich
pizzerii. 

Fot. 3 Mobilna restauracja – Targ Śniadaniowy,
Kraków 

Rentowność biznesu 

Mobilną restaurację otworzymy już za 30 tys. złotych. Kwota inwestycji jest niewielka w porównaniu z
zyskiem, jaki możemy osiągnąć ze sprzedaży pizzy. Według raportów corocznie przygotowywanych przez portale
gastronomiczne pizza jest najbardziej popularnym i najczęściej zamawianym daniem wśród konsumentów. To
tylko pokazuje jak wielki potencjał drzemie w mobilnej pizzerii. Biorąc pod uwagę wydajność mobilnego pieca –
bardzo szybki wypiek w ciągu zaledwie 2 minut – zyski z obsługi imprez masowych błyskawicznie pokryją naszą
inwestycję. 
Sfinansuj mobilną restaurację z dotacji
W odpowiedzi na potrzeby młodych przedsiębiorców, firma Local Pizza – producent innowacyjnych
mobilnych pieców udziela nieoprocentowanych pożyczek już od pierwszego dnia działalności nowych firm. 

Mobilną restaurację możemy również otworzyć ze środków zdobytych za pomocą dotacji. Local Pizza
zapewnia także profesjonalną pomoc w zdobyciu dotacji unijnej na nowy biznes mobilnej pizzerii.
„Część naszych pracowników posiada odpowiednie kwalifikacje do tego, aby pozyskać dla klienta środki
na otworzenie gastronomicznego biznesu. To kolejne  z udogodnień, które wynika z współpracy z
marką Local Pizza” –  przekonuje Adam Szarwiło.

Kontakt:

Web: http://mobileovens.eu/pl/

Email:
biuro@localpizza.pl
Tel: +48 662 408 561

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top