Brak w tym wszystkim różnorodności. Na to samo wpadli właściciele kilkunastu już restauracji o nazwie ZOUP!
Jak sama wskazuje zajmują się oni zupami. Szeroką gamą. Codziennie w ofercie świeżych 12 typów zup. Jedne dla diabetyków, inne dla wegetarian, są także super ostre. Wszystko fajnie opakowane i w rozsądnej cenie. Dodatkowo można zamówić kanapki i surówki.
Właściciel firmy twierdzi, że w ciągu 3 lat rozwoju firmy udało się odkryć i wprowadzić w życie kilkaset przepisów na zupy, dostępne w firmie. Większość z nich mogli testować sami klienci…za darmo. Dlatego udało im się zdobyć tak wielu stałych klientów. Co wyjaśnia ilość restauracji w USA.
Od roku 2004 firma oferuje możliwości franchisingowe. Cena licencji wynosi 25 000$ (84 000 zł). Firma dynamicznie rozwija się. Oferuje szkolenie, przepisy, logo, i reklamę.
W Polsce mamy duże tradycje gotowania zup. Jednak restauracji w których można je zjeść jest jak na lekarstwo. Kiedy ludzie odwrócą się od pierogarni , pizzeri to co pozostanie – być pierwszym i otworzyć lokal.
Wyposażenie będzie stosunkowo tanie, gdyż do takiej działalności nie jest potrzebna smażalnia, wanny z olejem itd.
Adres internetowy:
www.zoup.com