Czy Alkohol Premium można zrobić ze skórki po bananie?

Żyjemy w czasach w których postęp w nauce jest niewyobrażalny. Oczywiście większość ludzi skupiona na social mediach nie rozwija już się tylko uwstecznia , ale wysycenie rynku drukowanym pieniądzem sprawia , że ten szuka możliwości materializacji inwestując w badania w skali nigdy wcześniej nie spotykanej.

Dziś chcielibyśmy przedstawić Wam ciekawy pomysł na biznes : Discarded Spirits

Mottem firmy było wykorzystanie odpadów w tym wypadku resztek winogron, skórek po bananach , oraz skórek kakaowca zwanych cascara.

Poprzez specjalny proces czyszczenia, oraz destylacji udało się Discarderd Spiits uzyskać alkohole wysokoprocentowe klasy premium

Pomysł wrzucamy jako ciekawostkę. Poprzez eksperymentowanie z pro sefem fermentacji możemy uzyskać naprawdę ciekawe produkty. Dodatkowym atutem firmy jest niski wkład własny w sam produkt. Oczywiście pomijając urządzenia do destylacji. Ale tu inwestycja jest jednorazowa, a później koszta jednostkowe są znikome.

strona internetowa: discardedspirits.com

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top