Wybór wina jest trudnym zadaniem jeśli chce się uzyskać odpowiedni efekt. Przepisy w książkach kucharskich ograniczają się do wskazówek: dodaj białego lub czerwonego wina. Mnogość trunków sprawia że o pomyłkę nie jest trudno. Często do gotowania używamy tanich win niskiej jakości. Przesłanie Akademii Win brzmi: „Nigdy nie używaj do gotowania wina, którego byś nie wypił.”
Akademia win stworzyła 4 receptury nadające się do różnego rodzaju potraw.
- #1 sosy i potrawy mięsne
- #2 owoce morza, drób, wieprzowina
- #3 wołowina i marynaty
- #4 ryby i baranina
Dla ułatwienia rozróżnienia, oprócz numerów, zastosowano kolorowe etykiety: żółtą, czerwoną, zieloną i niebieską. Wszystkie butelki mają pojemność 375 ml. Wina świetnie nadają się też do picia. Producenci przygotowali dla internautów szereg sprawdzonych przepisów na potrawy z wykorzystaniem innowacyjnych win.
Jedna butelka wina do gotowania kosztuje 7.99 USD (23 PLN), a zestaw czterech butelek 28.76 USD (85 PLN). Wina powstają w winnicach w Napa Valley i są dostarczane do klientów na razie na terenie jednego stanu. Można zamówić je za pośrednictwem strony internetowej akademii lub kupić u jednego z wielu dystrybutorów.
Adres internetowy:
Foto: academiewines.com
Czytaj też:
94wines podpowie jakie wino pasuje do Ciebie
Brutus, Romeo i Paparazzi pomysłem na ironiczną winiarnię
Winethatloves pomysłem dla Ciebie
Winiarnia z historią pomysłem na firmę