Lokal nowej generacji

Każdy z nich zawiera napoje i przekąski najlepszego sortu. Nie możne zabraknąć piwa, wina, mocniejszych alkoholi i kilku niespodzianek.

Ceny, jak na warunki holenderskie, nie są wygórowane. Woda kosztuje 2.20euro (9 PLN), piwo 3.5 euro (15 PLN) , wino 5.5 euro (25 PLN).

Mini bar ma w swojej ofercie również dania na większy apetyt. W ciągłej sprzedaży jest sushi oraz trzy inne dania sezonowe. Jedno danie kosztuje około 14 euro (60 PLN).

Lokal usytuowany jest w sercu Amsterdamu przy urokliwym Prinsengracht i cieszy się dużą popularnością to też czasem ciężko się do niego dostać. 

Dla stałych bywalców, właściciele przygotowali jeszcze jedną atrakcję. Wystarczy wypełnić formularz na stronie internetowej, wybrać ulubione snacki i napoje i podać godzinę przybycia. 

Prywatny mini bar będzie czekał!

W dużych metropoliach, gdzie ludzie są w ciągłym biegu, taki lokal z pewnością odniósłby sukces.

Zastanowmy się ile może kosztować otwarcie takiego lokalu:

– wynajem w dobrej i znanej okolicy 100 – 200 m2 – 8000-16 000$ (24 000 – 50 000 zł),

– remont lokalu, albo inaczej dostosowanie go do naszych potrzeb – zależnie od wybranego stopnia zaawansowania w tym projekcie około 300 000 – 500 000 zł,

– reklama – ktoś musi wiedzieć że otworzyliśmy ciekawa restaurację – 10 000 (skromny budżet) – 50 000 zł (bogaty)

Sumując na otwarcie takiej restauracji  w Amsterdamie potrzeba było około 100 000 – 250 000 $ co porównując do kosztu licencji na prowadzenie restauracji Mcdonald – 1 mln $ uznamy za mały wydatek.

Nasze ceny zostały oparte na ogólnie dostepnych kosztach wynajmu, pracy, oraz urzadzeń  w Amsterdamie w 2009.

Adres internetowy:

minibaronline.com

Foto: minibaronline.com

 

Zobacz także:

Jak wypromować się za grosze…,

Jak założyć wymarzony biznes – krok po kroku.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top