Australijska
firma ze stanu Victoria, opatentowała innowacyjną metodę produkcji
naturalnych soków, bez konieczności ich gotowania. Owoce są
przetwarzane w rewolucyjny sposób, a produkty zachowują naturalny
smak i całą gamę witamin.
Chociaż
firma Preshafruit działa od 2006 roku, w jej ofercie znajdziemy
wiele produktów. Przetwory owocowe, które stosunkowo niedawno
pojawiły się na rynku, zostały wyróżnione pierwszą nagrodą
ubiegłorocznej edycji The Beverage Innovation Awards. Zostały one
wybrane spośród aż 340 zgłoszeń. Wyroby zwyciężyły też w
trzech podkategoriach, między innymi na najciekawsze opakowanie.
Trójkątna,
elegancka butelka od razu zwraca uwagę i wyróżnia sok spośród
towarów na półce sklepowej. Chociaż wygląd i opakowanie są
niezmiernie ważne, to do konkursowego jury przemówił przede
wszystkim niepowtarzalny smak i aromat.
350 ml
soku jabłkowego produkuje się z czterech jabłek, a pomarańczowego
z trzech pomarańczy. Oczywiście wszystkie owoce wykorzystywane do
uzyskania soku pochodzą z lokalnych australijskich plantacji. Dzięki
temu firma wspiera rozwój okolicznej przedsiębiorczości.
Soki
dostępne są w następujących smakach:
- Apple
and Lemon
- Apple
and Pear
- Granny
Smith
- Pink
Lady
- Fuji
- Royal
Gala
- Valencia
Orange
Oferta
jest ciągle wzbogacana o nowe kompozycje. Oprócz małych butelek,
można też zamówić soki w wygodnych jedno litrowych workach.
Adres
internetowy:
Foto:
preshafood.com.au
Czytaj też:
LemonAid. Picie pomaga zmienić trzeci świat
Pszczeli napój pomysłem na zdrowy biznes
Efektowne soki pomysłem na biznes
Wild Bunch czyli soki z dostawą do biura/domu