Każdy z nich zawiera napoje i przekąski najlepszego sortu. Nie możne zabraknąć piwa, wina, mocniejszych alkoholi i kilku niespodzianek.
Ceny, jak na warunki holenderskie, nie są wygórowane. Woda kosztuje 2.20euro (9 PLN), piwo 3.5 euro (15 PLN) , wino 5.5 euro (25 PLN).
Mini bar ma w swojej ofercie również dania na większy apetyt. W ciągłej sprzedaży jest sushi oraz trzy inne dania sezonowe. Jedno danie kosztuje około 14 euro (60 PLN).
Lokal usytuowany jest w sercu Amsterdamu przy urokliwym Prinsengracht i cieszy się dużą popularnością to też czasem ciężko się do niego dostać.
Dla stałych bywalców, właściciele przygotowali jeszcze jedną atrakcję. Wystarczy wypełnić formularz na stronie internetowej, wybrać ulubione snacki i napoje i podać godzinę przybycia.
Prywatny mini bar będzie czekał!
W dużych metropoliach, gdzie ludzie są w ciągłym biegu, taki lokal z pewnością odniósłby sukces.
Zastanowmy się ile może kosztować otwarcie takiego lokalu:
– wynajem w dobrej i znanej okolicy 100 – 200 m2 – 8000-16 000$ (24 000 – 50 000 zł),
– remont lokalu, albo inaczej dostosowanie go do naszych potrzeb – zależnie od wybranego stopnia zaawansowania w tym projekcie około 300 000 – 500 000 zł,
– reklama – ktoś musi wiedzieć że otworzyliśmy ciekawa restaurację – 10 000 (skromny budżet) – 50 000 zł (bogaty)
Sumując na otwarcie takiej restauracji w Amsterdamie potrzeba było około 100 000 – 250 000 $ co porównując do kosztu licencji na prowadzenie restauracji Mcdonald – 1 mln $ uznamy za mały wydatek.
Nasze ceny zostały oparte na ogólnie dostepnych kosztach wynajmu, pracy, oraz urzadzeń w Amsterdamie w 2009.
Adres internetowy:
Foto: minibaronline.com
Zobacz także:
– Jak wypromować się za grosze…,
– Jak założyć wymarzony biznes – krok po kroku.