Ekologiczna restauracja serwująca hamburgery?

Do niedawna. Odkąd ujrzała światło dzienne afera z tłuszczami trans. Kiedy większość amerykańskiej klienteli odwróciła się od sieci typu Fast Food.

Sieć Burgeville została założona w 1961 roku w Północno zachodnich Stanach Zjednoczonych. Początkowo zajmowali się tylko dostarczaniem kanapek na rynek lokalny, ale w miarę upływu czasu rozrastali sie coraz bardziej.
Byli lepsi od konkurencji bo mieli wyższej jakości produkty i serwis. Jednak wraz z aferami z tłuszczami to było zdecydowanie za mało.

Najważniejsze w kanapkach są hamburgery. Większość ich dostawców to byli lokalni hodowcy, dzięki temu wspierali lokalny przemysł + oszczędzali na kosztach transportu, magazynowania, bo mogli bardzo szybko reagować na zapotrzebowania konsumentów.

Wołowina plus specjalne dodatki (sa to najpilniej strzeżone tajemnice koncernów, zostały szybko przebadane. Wołowina była ok ale kiedy zapytali się swojego dostawcę co jest w dodatkach okazało się, że znajdują się tam zakazane składniki. Ponieważ sprawa była głośna więc szybko musieli reagować na nadchodzące zagrożenie.

Restauracje zaczęły się zmieniać, przekonstruowano menu – bardziej zdrowe, dodano kilka dodatków jak np. restauracje są zasilane z wiatraków (energia naturalna, część restauracji jest ulokowana na farmach dostawców firmy by oferować wysokiej jakości produkt.

Dzięki tym zmianom i nadchodzącemu kryzysowi udało się firmie podźwignąć. Teraz jej marka jest dobrze znam i kojarzona z tak popularnymi obecnie ekologicznymi stwierdzeniami.

Adres internetowy:
www.burgerville.com

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top