Podstawowym wyróżnikiem tego systemu jest jeden kurek lub wiele kranów, umieszczonych na blacie restauracyjnych stolików, przeznaczonych do rozlewania piwa.
Każdy klient może sam napełnić sobie szklankę, a skonsumowana ilość wyświetlana jest na ekranach LCD wbudowanych w blacie.
Informacje na temat wypitych litrów gromadzone są poprzez komputer i pokazywane na wyświetlaczu za barem, tak żeby również obsługa miała bieżący wgląd w dane.
Oprogramowanie pozwala managerom na generowanie za pośrednictwem internetu dowolnych raportów. Dzięki temu rozwiązaniu właściciel może z dowolnego miejsca na świcie kontrolować zużycie alkoholu, ilość piwa przypadającą na dany stolik, dzień czy miesiąc.
Poza rozbudowaną kontrolą Table Tap przynosi inne korzyści: dobry marketing, mniejsze wydatki związane z obsługą, mniej brudnych szklanek.
Klienci mogą za to delektować się dobrze schłodzonym piwem i nie muszą czekać na kelnera.
Pracownicy firmy zaczynają od przeprowadzenia darmowej analizy kosztów u potencjalnych zainteresowanych. Cena zależy od ilości stolików, kranów, różnorodności oferowanych piw. Restauracja, która jako pierwsza wdrożyła ten system zapłaciła za instalację 110 000$ (325 000 PLN). Do jednorazowej opłaty należy jeszcze doliczyć comiesięczną opłatę za licencję, serwis, utrzymanie w czystości. W razie awarii czy innych problemów do dyspozycji restauratorów oddano 24 godzinną pomoc.
Choć firma ma swoją siedzibę za Atlantykiem to system z powodzeniem montowany jest w Europie i cieszy się powodzeniem.
Adres internetowy:
Foto: tabletap.co.uk
Zobacz też:
Interaktywna restauracja pomysłem na biznes
Restauracja Zawał serca- pomysłem dla Ciebie