Deser dla odważnych

Zespół przejdznaswoje wybrał kilka propozycji zasługujących na szczególną uwagę:

  • Słodki bekon– to monstrum powstało z połączenia wszystkich ulubionych składników Davida Lebovitz’a autora Perfekcyjnego rożka. Po posłodzeniu pasków bekonu brązowym cukrem pomieszał je z lodami własnej produkcji o smaku rumu…
  • Curry Marchewka (na zdjęciu)- autorka tej receptury jest pod wyraźnym wpływem kuchni indyjskiej. Mleczko kokosowe, zwykłe mleko, jajka, curry, skórka z cytryny i posiekane marchewki…
  • Burbon i płatki. Lodziarnia Humphrey Slocombe z San Francisco ma w swojej ofercie lody na każdy posiłek. Ta propozycja zawarta jest w menu śniadaniowym. Receptura została opracowana przez szefa Jakea Godby i jest objęta ścisła tajemnicą.
  • Lody kawiorowe zostały stworzone przez francuską firmę Philippe Faur i dostępne są tylko na tamtejszym rynku. Można je natomiast sprowadzić na zamówienie. Pakowane są wtedy w specjalne pojemniki, które zabezpieczają je przed topnieniem przez 72 godziny. Jest to jedna z najdroższych lodowych propozycji.
  • Ser pleśniowy i szalotka– ta pozycja zadebiutowała w książce The Book of Sweet Things. Pochodząca z Irlandii receptura bazuje na dostępnym tam serze Wicklow Blue.
  • Figi i kozi ser– to cudo znajdziemy w blogu Mike’s Table, który opisuje dziwne acz jadalne rzeczy.
  • Sorbet z sosu sojowego– ta kompozycja składa się tylko z 4 składników: wody, curku, sosu sojowego i skórki pomarańczowej. Opcjonalnym dodatkiem jest kieliszek alkoholu.

Trzeba przyznać, że wszystkie propozycje są zdecydowanie niecodzienne.

Adres internetowy:

womansday.com

Foto: womansday.com

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top