Czekolada z curry czy bazylią? Lodowe innowacje

W czasach, gdy większość
przedsiębiorców z tej branży poprawia smak czekolady i wanilii
Jeni Britton Bauer eksperymentuje z curry, bekonem, łososiem. Jej
pierwszą kompozycją były lody czekoladowe z olejem z pieprzem
cayenne.

„Pomyślałam że to jest coś super
kreatywnego zrobić coś zamrożonego – gorącym. Po prostu to
zrobiłam i cieszyłam się z tego, że nigdy nie miałam lodów z
bazylią czy różą” powiedziała reporterom założycielka.

 

Firma została nazwana Jeni`s Splendid
Ice Creams

 

Pomysł powstał w trakcie pracy dla
Francuskiej ciastkarni. Właścicielka z biegiem czasu wykreowała
swój własny unikalny styl. Charakteryzuje go zmniejszona ilość
cukru,a większa zawartość smaku.

 

Nazwy samych lodów już przyprawiają
o zawrót głowy. Wśród nich znajdziemy :

 

       – Salty Caramel Initial

       – Queen City Cayenne,

       – Bangkok Peanut Complex

       – Bourbon Buttered Pecan

       – Wildberry Lavender Complex

 

foto: enterpreneur.com na zdjęciu założycielka firmy

Myślisz że to kiepski pomysł?
Koleżanka założycielki przekonała w 2006 roku właściciela
sklepów osiedlowych z Nowego Yorku by sprzedawał jej produkty. Dziś
robi to ponad 120 podmiotów w całych Stanach Zjednoczonych. Tylko
w zeszłym roku przez stronę internetową sprzedano…100 000
zestawów. Mało? Każdy kosztuje w granicach 40-50 $ za lody! Rynek
jest olbrzymi. Dziś ta hobbystyczna firma zatrudnia 120 pracowników
w tym 30 na pełen etat.

 

Adres internetowy:

 

entrepreneur.com/article/218182

 

jenisicecreams.com

 

Zdjęcia:jenisicecreams.com

 

Podobne artykuły:

 

Mini donuts, czyli jak można zarobić na pączkach

 

Deser dla odważnych

 

ZenBurger – czyli zdrowy pomysł na firmę


Chocomize – czekoladowy biznes

 

 

 

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top