Naleśniki wypiekane przez klientów przy stoliku

Schludny wystrój, bogata oferta dodatków i świetny szef kuchni to podstawa powodzenia w tej branży. Założyciele Slappy Cakes poszli o krok dalej i stworzyli miejsce, w którym goście biorą czynny udział w przygotowywaniu swojego posiłku.

Każdy stolik w eleganckim lokalu w mieście Portland w stanie Oregon, został wyposażony w specjalny ruszt. Goście wybierają dodatki z bogatej oferty i otrzymują surowe rzadkie ciasto w butelce. Na kwadratowej blasze umieszczonej w centralnej części blatu, klienci, pod okiem obsługi, wypiekają zamówione placki i naleśniki. Własnoręcznie też dodają składniki w ulubionych proporcjach. 

Stali bywalcy chwalą sobie wolną rękę w przyrządzaniu potraw, bez konieczności robienia zakupów, wyrabiania ciasta i sprzątania. 

W Slappy Cakes odbywają się często imprezy okolicznościowe i firmowe spotkania integracyjne, lokal pomieści od 20 do 80 osób.

Wszystkie produkty są najwyższej jakości, a niektóre przyprawy, owoce i warzywa uprawiane są w specjalnym ogrodzie przylegającym do lokalu. Butelka ciasta kosztuje 5$ ( 14 PLN), za każdy dodatek (czekolada, owoce, sosy) należy zapłacić 1$ ( 2,8 PLN). 

Oprócz potraw do własnoręcznego przygotowania, lokal serwuje też gotowe naleśniki, śniadania, lunche i napoje. 

Adres internetowy:

slappycakes.com

Foto: slappycakes.com

 

 

Czytaj też:

Kawiarnia Iglo czyli terapia światłem

Kran na każdym stole pomysłem na pub

Restauracja Zawał serca- pomysłem dla Ciebie

Interaktywna restauracja pomysłem na biznes

 

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top