Ale dane wielu urzędów statystycznych na świecie pokazują, że numerem 1 wśród odpadów, które nie poddajemy przetworzeniu jest żywność.
Jak wcześniej informowałem już należy analizować dostępne dane, pod kątem ich wykorzystania, a nie samej wiedzy. Mądrzy wynalazcy ze Stanów wpadli na genialny, aczkolwiek stary pomysł w jaki sposób pozbyć się z domu , czy biura reszki pożywienia.
Nature Mill wynaleziona przez Russ`a Cohn poprzez wiele śmierdzących prób i badań. Jest to urządzenie do użytku domowego, wewnątrz pomieszczeń mieszkalnych, czy to w biurach. Domowy kompostownik, działający na zasadzie umożliwiającej wkładanie do środka resztek pożywienia w ciągu miesiąca nie więcej niż 50 kg!
Dla lepszego rezultatu zalecane jest wrzucanie małych odpadków, lub pokrojenie większych przed wrzuceniem do pojemnika. Świeże odpadki leżą na tych już rozkładających się prze co ich temperatura jest wyższa, całość dopełnia mieszanie powietrza przez co szybciej zostają rozbite substancje stałe w pożywieniu.
Wyższa temperatura zabija nieprzyjemny zapach, patogeny. Kompost jest przesiewany do dolnego naczynia przez specjalne przejście , po czym można spokojnie umieścić go na kompostowniku. Średnio co dwa tygodnie, lub w momencie gdy lampka czujnika się zaświeci należy wymienić wkład – czyli po prostu pozbyć się resztek, które pozostały po odstaniu. Reszta jest bardzo bogatym pożywieniem dla Twoich roślin w ogrodzie, czy trawnika.
Świetny pomysł na biznes, który w dodatku nie wymaga sporych nakładów. Wystarczy zostać importerem takiego urządzenia, by przekonać innych do zakupu. Nie wymaga dużo miejsca, a dzięki niemu mamy satysfakcję oszczędzania środowiska.
Adres internetowy:
www.naturemill.com
Chcesz wiedzieć więcej?
Kliknij tu i skontaktuj się z nami.
Pomożemy Ci uruchomić Twoją firmę.
Nie zwlekaj. To łatwe.