Warburger – slowfoodowa burgerownia pomysłem na smaczny biznes

W Warszawie na Mokotowie, na skrzyżowaniu ulic Puławskiej i Dąbrowskiego powstała nowa, slowfoodowa burgerownia – Warburger. (od Warszawski Burger). Miejsce dla wszystkich tych, którzy po prostu kochają hamburgery. Oczywiście różnią się one znacznie, wyglądem, smakiem od tych sprzedawanych w popularnych sieciówkach czy przydworcowych budkach.

Odwiedzając różne kulinarne zakątki Europy pomysłodawcy i założyciele Warburgera, Adam Zakrzewski i Bartek Pirkel, stwierdzili, że trend kuchni slow food jaki panuje i jest rozpowszechniony na Zachodzie, warto przenieść na grunt krajowy. Stąd pomysł, na otwarcie takiego biznesu. Panowie bardzo są zadowoleni, że ich hamburgery jedzą wszyscy. Od nastolatków, z okolicznych szkół po staruszkach, które przychodzą z ciekawości, bardzo często próbując hamburgera pierwszy raz w życiu.

Ciekawe jest to, że firma posiada własną recepturę bułek, które są tu wypiekane. Mają one lekko maślany, niepowtarzalny smak. Różnią się znacznie od typowych bułek serwowanych w innych burgerowaniach. Rarytasem z pewnością jest, dostępny w menu, hamburger z sarniny. Jak zapewniają właściciele, połączenie świeżej dziczyzny z maślaną bułką i dodatkami takimi jak: roszponka, karmelizowana cebulka z wiśniami i likierem maraschino, powoduje niesamowite doznania dla naszego podniebienia.

Na lokal został zaadoptowany blaszak, w którym kiedyś była kwiaciarnia i sklep z artykułami dla zwierząt. Wszystko dlatego, aby koszty otwarcia całego biznesu były jak najmniejsze. A dodatkowo miejsce ma specyficzny klimat. Generalnie otwarte jest od 10 do 22 lub do ostatniej bułki. To co Panowie serwują, czyli co ciekawego możemy zjeść znajdziecie tutaj (sekcja: Dokumenty).

Jak w przypadku Wurst Kiosku z Saskiej Kępy, uważamy, że pomysł na biznes bardzo fajny i ciekawy. A najważniejsze, że coś nowego i alternatywa dla typowych hamburgerów. Właścicielom życzymy samych sukcesów.

 Artur Stasiak

Zdjęcia: facebook.com/warburger.bar

 

Podobne artykuły:

Wursty – smaczny pomysł na biznes

EKOfastfood pomysłem na smaczny biznes

Usługi piknikowe pomysłem na firmę

BieroBar- złoty trunek z tuby

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top