Tak aby mieć pewność, że w ręce klientów trafi produkt najwyższej klasy.
Jak działa FlameDisk?
Krążek wystarczy położyć na dnie tradycyjnego grilla. Następnie należy zdjąć zewnętrzną powłokę i podpalić. Do rozpalenia wystarczy tylko jedna zapałka. FlameDisk jest od razu gotowy do używania. Nie trzeba czekać, aż wystarczająco się rozżarzy co pozwala znacznie skrócić czas przygotowywania potraw.
Jeden krążek pozwala na 40 minut grillowania. FlameDisk szybko się schładza. W pięć minut po wypaleniu można go z łatwością wyjąć i wyrzucić, bądź zastąpić kolejnym wkładem w razie potrzeby.
Co ciekawe FlameDisk nie spala się i nie pozostawia popiołu, co ułatwia proces sprzątania.
Zestaw zawierający trzy sztuki wkładu kosztuje 15$ (41 PLN)
Z pewnością jest to najprostszy i najszybszy sposób przygotowywania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie nadaje się na ogrodowe przyjęcie i na biwak. Jest lekki i przyjazny dla środowiska.
Chociaż wykonany został z aluminium, a do ogrzewania wykorzystuje się etanol, nie wpływa to niekorzystnie na smak mięsa. Wręcz przeciwnie. Jak zapewniają producenci potrawy przyrządzone z użyciem tej rewolucyjnej technologii smakują tak samo jak te przygotowane w tradycyjny sposób.
Ponieważ FlameDisk cieszy się niesłabnącą popularnością firma Sologear dalej się rozwija i w najbliższym czasie planuje wzbogacenie swojej oferty handlowej o nowe produkty.
Adres internetowy:
Foto: flamedisk.com
Czytaj też:
Grill wolności pomysłem na firmę
Blitzgrill pomysłem na płomienny biznes