Pomysł na autorskie ciastka w niecałe trzy minuty

Według założycielki Kim Gans cały sekret tkwi w wysokiej jakości produktach i spersonalizowanym podejściu do klienta.

Wizyta w cukierni Sweet Flour Bake Shop rozpoczyna się od wyboru ciasta, z którego powstaną przysmaki. Niektóre propozycje to: ciasto tradycyjne, o smaku masła orzechowego czy owsiane.

Masa łączona jest następnie z wybranymi przez klientów dodatkami. Ich stała oferta obejmuje ponad 20 smaków: wiórki czekoladowe, m&m’s, orzechy, migdały, suszone figi czy wiśnie. W ciągu roku wzbogacana jest o sezonowe przysmaki. Możliwych jest aż 15 000 kombinacji.

Ciasteczka wypieka się na miejscu w specjalnych piecach. Czas oczekiwania nie przekracza 3 minut.
Za jedną sztukę trzeba zapłacić 2,50$ CAD (6,65 PLN), a za tuzin słodkości 19$ CAD (50 PLN).

Oprócz ciastek, odwiedzający mogą zaprojektować własne muffiny i kanapki ( kilka ciastek przełożonych słodkimi masami), zjeść jogurt z wybranymi dodatkami i napić się kawy.

Sweet Flour Bake Shop oferuje również pomocną dłoń przy organizacji imprez domowych i firmowych spotkań. 
Założycielka cukierni korzysta tylko z lokalnych dostawców i wspiera miejscowych przedsiębiorców. Do sporządzania ciast i napojów używa się mleka organicznego produkowanego w Ontario, a podawana lokalna kawa zabrała wiele wyróżnień na międzynarodowych targach.

Sweet Flour Bake Shop wystrojem przypomina małą, elegancką restaurację. Oferowane słodkości są jedyne w swoim rodzaju.

Adres internetowy:

sweetflour.ca

Foto: sweetflour.ca

Czytaj też:

Babka zamiast czaszki czyli pomysł na ekskluzywny butik

Kolorowe ciasteczka to przepis sukces

Słodki pomysł na własną galerię

 

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top