Według założycielki Kim Gans cały sekret tkwi w wysokiej jakości produktach i spersonalizowanym podejściu do klienta.
Wizyta w cukierni Sweet Flour Bake Shop rozpoczyna się od wyboru ciasta, z którego powstaną przysmaki. Niektóre propozycje to: ciasto tradycyjne, o smaku masła orzechowego czy owsiane.
Masa łączona jest następnie z wybranymi przez klientów dodatkami. Ich stała oferta obejmuje ponad 20 smaków: wiórki czekoladowe, m&m’s, orzechy, migdały, suszone figi czy wiśnie. W ciągu roku wzbogacana jest o sezonowe przysmaki. Możliwych jest aż 15 000 kombinacji.
Ciasteczka wypieka się na miejscu w specjalnych piecach. Czas oczekiwania nie przekracza 3 minut.
Za jedną sztukę trzeba zapłacić 2,50$ CAD (6,65 PLN), a za tuzin słodkości 19$ CAD (50 PLN).
Oprócz ciastek, odwiedzający mogą zaprojektować własne muffiny i kanapki ( kilka ciastek przełożonych słodkimi masami), zjeść jogurt z wybranymi dodatkami i napić się kawy.
Sweet Flour Bake Shop oferuje również pomocną dłoń przy organizacji imprez domowych i firmowych spotkań.
Założycielka cukierni korzysta tylko z lokalnych dostawców i wspiera miejscowych przedsiębiorców. Do sporządzania ciast i napojów używa się mleka organicznego produkowanego w Ontario, a podawana lokalna kawa zabrała wiele wyróżnień na międzynarodowych targach.
Sweet Flour Bake Shop wystrojem przypomina małą, elegancką restaurację. Oferowane słodkości są jedyne w swoim rodzaju.
Adres internetowy:
Foto: sweetflour.ca
Czytaj też:
Babka zamiast czaszki czyli pomysł na ekskluzywny butik
Kolorowe ciasteczka to przepis sukces
Słodki pomysł na własną galerię